נוסקת להצלחה

לאחר שערכה מחקרים במעבדתה של פרופ' רחלה פופובצר, ד"ר רינת מאיר זכתה במלגת פולברייט היוקרתית וכיום משלימה פוסט דוקטורט באוניברסיטת קולומביה, וחוקרת ננו ביו-חומרים חדשים לטיפול תרופתי.

ד"ר מאיר השלימה תואר ראשון ושני בכימיה באוניברסיטה העברית, והשלימה את הדוקטורט במעבדתה של פרופ' רחלה פופובצר בפקולטה להנדסה ע"ש אלכסנדר קופקין באוניברסיטת בר-אילן. כחלק מצוות חוקרים רב תחומי, רינת סייעה בפיתוח תשתית מהפכנית להחדרת תרופות, המתבססת על ננו חלקיקים. הטכנולוגיה החדשה תסייע בטיפול ואבחון סרטן באמצעות אימונותרפיה מכוונת.

"בדרך כלל, לוקח מספר חודשים עד שהרופא יכול להעריך את יעילות הטיפול שנקבע למטופל," מסבירה מאיר. "הטכניקה שלנו תאפשר ניבוי מהיר ומדויק של תגובת החולה לאימונותרפיה, כבר 48 שעות לאחר תחילת הטיפול."

הטיפול החדש כולל פתרונות מכוונים של ננו חלקיקי זהב הנושאים נוגדני PDL1, שאותם החדירו המדענים לעכברי מעבדה עם קרצינומה של המעי. לאחר 48 שעות ערכו המדענים סקירת  CT של העכברים כדי לבחון את יעילות הטיפול. בזכות העובדה שחלקיקי הזהב שימשו כקונטרסטים, החוקרים יכלו לעקוב ולכמת את רמות התרופה שנותרו בתוך הגידולים, ולנבא אם גופו של המטופל יגיב לטיפול כמצופה. בנוסף, ננו-חלקיקי הזהב האיצו את העברת התרופה לגידול, ובכך שיפרו את הסיכוי לריפוי. "המחקר במעבדה היה מרתק, ותוצאותיו פורסמו במאמר ב-ACS Nano," מציינת מאיר.

ד"ר מאיר זכתה במספר פרסים יוקרתיים, כולל מילגה מקרן וולף, מילגה ממשרד המדע והטכנולוגיה, ופרס דן דוד לדוקטורנטים. מילגת פולברייט ומילגת בר-אילן לפוסט דוקטורנטיות מצטיינות אפשרו למאיר לבחור בפוסט דוקטורט באוניברסיטת קולומביה, בו היא מתמקדת בננו ביו-חומרים.

מחקרה של מאיר הוא רב תחומי ומצריך מומחיות בכימיה, ביולוגיה, מדעי החומר והנדסה. היא מתכוונת להתמקד בפיתוח חומרים חדשים שיכולים לשלוט בפעולות ביולוגיות, לצורך החדרת תרופות באופן מכוון ליישומים רפואיים שונים.

רק לאחרונה עברה מאיר עם משפחתה להתגורר בניו יורק. "הילדים שלי תמיד בעדיפות עליונה מבחינתי. יש לי ארבעה ילדים קטנים, וזה לא פשוט לעשות הכל ולא לפספס שום דבר. עם זאת, אף פעם לא משעמם, ואני תמיד בתנועה," היא אומרת. לאחר שתשלים את הפוסט דוקטורט מאיר מתכננת לחזור לישראל ולהשתמש בידע שרכשה לעריכת מחקרים משותפים לקידום יישומים רפואיים ומדעיים.

כצעירה דתיה בעלת משפחה, רינת משמשת כמודל ומקור השראה לרבות אחרות. היא מוכיחה שאפשר לעשות הכל – להיות רעיה, אמא, ומדענית מצליחה!

תאריך עדכון אחרון : 08/11/2018