ניוזלטר מס' 9 - נובמבר 2018

פרסים ומלגות יוקרתיות של הסטודנטים לשנת 2018
  • ההנאות המפתיעות של הפיזיקאים התאורטיקאים

פרופ' אפרת שמשוני מהמחלקה לפיזיקה בבר-אילן הצטרפה למכון לננוטכנולוגיה בשנת 2015. היא מפתחת תיאוריות, עורכת תחזיות ומחפשת רמזים להבנת תופעות פיזיקליות. כאן תקבלו הצצה לאירועים היחודיים בקריירה של הפיזיקאים התאורטיקאים, שמחקרם מתרכז בחיפוש אחר מצבי צבירה חדשים של חומר קוונטי.
  • מוזיאון ננו

מוזיאון ננוטכנולוגיה ע"ש יוסף פטר

מוזיאון ננוטכנולוגיה יציג מחקרים פורצי דרך הנערכים במכון באמצעות מיצגים המשלבים אמנות ומדע, וייצרו חוויה מעוררת מחשבה עבור מבקרי המוזיאון.
  • איש הרנסאנס

מיכאל ריאזנסקי הוא מהנדס אלקטרוניקה ועולה חדש מרוסיה, שהצטרף לאחרונה ליחידת פני שטח במכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים. ריאזנסקי, המוקסם מטכנולוגיה, לקח על עצמו אחריות על החלק בתפעול ואופטימזציה של מאיץ החלקיקים במרכז הציוד שבמכון.

פרסים 2018
  • נוסקת להצלחה

לאחר שערכה מחקרים במעבדתה של פרופ' רחלה פופובצר, ד"ר רינת מאיר זכתה במלגת פולברייט היוקרתית וכיום משלימה פוסט דוקטורט באוניברסיטת קולומביה, וחוקרת ננו ביו-חומרים חדשים לטיפול תרופתי.
  • רישיון להרוג בקטריות

ד"ר אילנה פרלשטיין, חוקרת במעבדתו של פרופ' אהרון גדנקן בבר-אילן, פיתחה ציפויים עמידים שמחסלים וירוסים ובקטריות. באמצעות שימוש בטכניקת גלי אולטרסאונד שאינה יקרה ולא רעילה, צוות המעבדה הצליח לפתח ננו-חלקיקים אנטי בקטריאליים הנצמדים היטב לבדים, ציוד חדר ניתוח וציוד רפואי.
  • העין הביונית צופה עתיד מזהיר

ד"ר יוסי מנדל, ראש המעבדה להנדסה ומדעי העין באוניברסיטת בר-אילן מפתח רשתית מלאכותית מהפכנית שתאפשר לשחזר את יכולת הראייה של אנשים הסובלים מלקויות ראייה קשות. ד"ר מנדל וצוות החוקרים הרב תחומי שהוא מוביל, עמלים על פיתוח שתל של רשתית מלאכותית המגרה תאים עצביים פעילים וגורם להם לשלוח מידע ויזואלי למוח. מחקר פורץ דרך זה ממומן על ידי מענק פיתוח מטעם ה- ERC.
  • משולחנו של ראש מכון

אנו, במכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים בבר-אילן, מסכמים שנה עמוסת הישגים מרשימים וחידושים פורצי דרך.

תאריך עדכון אחרון : 12/11/2018