פרסים 2018

Newsletter

פרסים לחוקרים לשנת 2018:

פרופ' רחלה פופובצר היא חוקרת וראש המסלול ללימודי ביו הנדסה, וראש המעבדה לננו-רפואה בפקולטה להנדסה ע"ש אלכסנדר קופקין בבר-אילן. כמו כן היא חוקרת במכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים באוניברסיטה. בשנת 2017 צוות החוקרים הבינתחומי של פרופ' פופובצר נבחרה להוביל פרוייקט מטעם האיחוד האירופי, לפיתוח ננו חלקיקים המנטרים את השפעות הזרקת תאים לטיפול בסרטן ואוטיזם. בשנה זו פרופ' פופובצר אף זכתה בפרס למצוינות בחקר הרפואה ע"ש ליאון ומריה טאובנבלט לשנת 2017, על מחקרה בתחום הננו חלקיקים בטרנוסטיקה שבו האבחון והטיפול, באמצעות תרופה חלבונית חדשה, מותאם באופן אישי לחולה.

 

 

 

 

פרופ' אלי ברקאי הוא חוקר במחלקה לפיסיקה בבר-אילן, וחוקר במכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים באוניברסיטה, בו עומד פרופ' ברקאי בראש המעבדה למחקר אופטיקה ופוטוניקה. מחקרו מתמקד בהיבטים תיאורטיים של מכניקה סטטיסטית וספקטרוסקופיה של מולקולות. בשנת 2018  זכה פרופ' ברקאי בפרס ע"ש אלכסנדר ואן הומבולדט "מתוך הכרה בהישגיו האקדמיים ובתרומתו לשיתוף פעולה אקדמי עם עמיתי מחקר מגרמניה".

 

 

 

ד"ר עדי סלומון היא חוקרת במחלקה לכימיה בבר-אילן, וחוקרת במכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים, בו היא עומדת בראש המעבדה המשלבת כימיה של פני שטח וננו-פוטוניקה. במעבדה עובדים על סינתזה של חומרים היברידיים חדשים לפבריקציה של ננו מבנים מתכתיים המחוללים אנרגיית אור. מעבדתה של ד"ר סלומון היא חלק מקבוצת INREP (המרכז הלאומי הישראלי להנעה אלקטרוכימית), החוקרת ומפתחת תחליפי דלקים. ד"ר סלומון זכתה בפרס קריל להצטיינות במחקר מדעי לשנת 2018 המוענק מטעם קרן וולף למדענים צעירים.

 

 

ד"ר בינה קליסקי היא חוקרת במחלקה לפיסיקה בבר-אילן, וחוקרת במכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים, בו היא עומדת בראש המעבדה לפיסיקה, ומפתחת חיישנים מגנטים רגישים לחקר תופעות אלקטרוניות במוליכות על, מגנטיות וביו-מגנטיות. ד"ר קליסקי זכתה בפרס ע"ש נתן רוזן בפיזיקה ניסיונית לחוקר צעיר מטעם האגודה הישראלית לפיזיקה לשנת 2017.

 

 

 

פרופ' זאב זלבסקי עומד בראש המסלול לאלקטרואופטיקה בפקולטה להנדסה ע"ש אלכסנדר קופקין בבר-אילן, ומשמש כראש המרכז לננו-פוטוניקה במכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים בבר-אילן. פרופ' זלבסקי נודע בזכות מחקריו בסופר רזולוציה, ונחשב למומחה עולמי ביצירה ומניפולציה של אור למטרות עיבוד מידע וחישה ביולוגית. פרופ' זלבסקי הקים מספר חברות המבוססות על יישומים ופיתוחים חדשניים.

בשנים 2017-2018, פרופ' זלבסקי זכה בפרסים הבאים:

  • מקום שני בתחרות עבור פיתוח מוצר חדשני המסייע לחולים במחלת ALS. הפרס היוקרתי הינו של עמותת prize4life אשר מטרתה להאיץ את הגילוי של טיפולים ותרופה ל-ALS.
  • פרס על חדשנות מטעם המכון להנדסה וטכנולוגיה IET, על מחקרו Non-contact and continuous optical sensor for authentication and bio-sensing, שנבחר כאחד מחמשת המועמדים הסופיים בקטגוריה פיתוח טכנולוגיות מתקדמות בטקס פרסי IET לשנת 2017 (מתוך יותר מ 300 מועמדים).
  • פרס החוקר הצעיר המבטיח ע"ש ד"ר הוראס פורמוטו לשנת 2018 המוענק על ידי ASLMS  (האיגוד האמריקאי לרפואה וניתוחי לייזר).
  • מדליית המדע מטעם האגודה הבינלאומית לחומרים מתקדמים IAAM, בזכות תרומתו החשובה ופורצת הדרך למדעים וטכנולוגיה בתחום החומרים המתקדמים.

 

פרסים ומלגות יוקרתיות לסטודנטים לשנת 2018:

אנו גאים במספר המרשים של החוקרים והסטודנטים במכון אשר קיבלו מסוף שנת 2017 פרסים ומלגות יוקרתיות על הישגיהם יוצאי הדופן. להלן הרשימה המלאה של זוכי הפרסים, מלגות יוקרתיות ופרסי הצטיינות מארגונים ממשלתיים שונים, אגודות מדעיות וקרנות פרטיות.

פרסים לסטודנטים

מלגות יוקרתיות

תאריך עדכון אחרון : 30/05/2018