ניוזלטר מס' 8 - מאי 2018

פרסים לסטודנטים לשנת 2018

פרסים
  • מדע בעידן הבלוקצ׳יין

הסטארט אפ החדש MaterialsZone מבוסס על ההבנה שניסיונות מחקר שלא צלחו יכולים להתברר כחשובים לא פחות מפריצות דרך נדירות. החברה בראשות ד"ר אסף אנדרסון פיתחה פלטפורמה האוספת נתונים גולמיים ממעבדות ומנגישה אותם למדענים אחרים למטרות קידום פיתוחים וטכנולוגיות מדעיות. היעד הבא של החברה הוא הוספת פלטפורמה לאבטחה, שיתוף ומסחר בידע מדעי מבוססת טכנולוגיית בלוקצ׳יין.
  • מגיבים לשיקוע שכבות אטומיות ALD

שני ריאקטורים ל ALD (שיקוע שכבות אטומיות) נרכשו לאחרונה עבור מעבדתו של ד"ר מלאכי נוקד – חוקר במחלקה לכימיה שהצטרף למכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים בשנת 2016. ציוד מתקדם זה מאפשר הפקה ברמות דיוק גבוהות של ציפויים ננומטרים בהרכבים שונים. ציפויים אלו משמשים למגוון יישומים חיוניים בתעשייה ובמחקר.
  • המעבדה לתיקון גנים

החוקרים במעבדתו של ד"ר איל הנדל, חוקר בפקולטה למדעי החיים ובמכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים, מפתחים טכנולוגיה ל'עריכת' גנים שתוכל לתקן תאים פגומים או לא-מתפקדים. הצוות מקווה שעל ידי שינוי המבנה הגנטי של תאי גזע המטופויאטיים, ניתן יהיה לרפא תוך מספר שנים מחלות גנטיות סופניות בילדים, כגון מחלת "ילד הבועה".
  • דימות בשירות המדע

עד לאחרונה, יחידת מיקרוסקופיית חלקיקים טעונים (CPM) במכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים סיפק דימות אטומי ברזולוציית על וניתוח של דגימות מתחום מדע חומרים. כעת, הודות לכישוריה של ד"ר איילת אטקינס, נוספה יכולת חדשה של הכנת דגימות ביולוגיות וניתוחן. טכניקות חדשות אלה מאפשרות למכון לשרת גורמים תעשייתיים ומדעיים ולקדם את מדעי הביו-רפואה בתחומים כגון חקר הסרטן, מוליכים למחצה, ושאר יישומים ננוטכנולוגיים.
  • ידידים חדשים-ישנים בחוף הים השחור

בנובמבר 2017 משלחת מאוניברסיטת בר-אילן בראשות פרופ' יובל גרעיני מהמכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים, טסה לביקור בטביליסי, גאורגיה, שם נפגשו עם נציגים בכירים מהקהילה המדעית המקומית. המפגש ההיסטורי יוביל, על פי כל הציפיות, לשיתוף הפעולה האקדמי הראשון אי פעם בין ממשלת גאורגיה ואוניברסיטה ישראלית.
  • הולכת על הירח

הדס נבנצאל, דוקטורנטית לביוטכנולוגיה בפקולטה למדעי החיים בבר-אילן, הייתה הסטודנטית הראשונה מהאוניברסיטה שנבחרה להשתתף בתוכנית לימודי החלל SSP – חוויה שלא מהעולם הזה.
  • ברכות

אני נרגש מאד להציג בפניכם את גליון האביב של הניוזלטר של המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר-אילן. זהו הגיליון הראשון מאז התמניתי לתפקיד ראש המכון. בחודשים האחרונים המכון דורג במקום המכובד בין 200 ל 300 בדירוג האקדמי של שנחאי – וזוהי הוכחה חד משמעית למצויינותו והצלחתו של המכון.

תאריך עדכון אחרון : 30/05/2018