ננואל (NanoEl)

 

בר אילן היא אחת מתשע אוניברסיטאות השותפות בפרוייקט "לימודי מאסטר בינלאומית באוניברסיטאות באסיה   בננואלקטרוניקה (NanoEl)". הפרויקט יצא לדרך בתחילת 2017. NanoEl קיבל מענק כחלק בבניית התכנים של התכנית להשכלה גבוהה של ארסמוס + (Erasmus+).

מטרת הפרויקט היא העברת ידע בין שלושה מוסדות להשכלה גבוהה של האיחוד האירופאי לשש מוסדות בסין, במלזיה ובישראל, ובין המוסדות של המדינות המשתתפות, על מנת להתאים, לחדש, ולחדד את תוכניות הלימודים הקיימות בננואלקטרוניקה בששת המדינות השותפות.
 

האוניברסיטאות השותפות:

האוניברסיטה הטכנית של סופיה, בולגריה.

הפוליטכניק של טורינו, איטליה.

הוגסקולן סורודט נורג', נורבגיה.

אוניברסיטת מאלאיה, מלזיה.

קרן החינוך של אוטר, מלזיה

האוניברסיטה של סין האקדמיה למדעים, סין

צ 'ונגצ' אוניברסיטת טכנולוגיה, סין

אוניברסיטת מומבאי, הודו

אוניברסיטת NIIT, דלהי, הודו

 אוניברסיטת תל אביב, ישראל

אוניברסיטת בר-אילן, ישראל

NanoEl  מבקש לפתח קורסים חדשים המקנים נקודות זכות אקדמיות, לבחון תוכניות חדשניות ולהפיץ את התוצאות. הוא מתייחס לסדרי העדיפויות האזוריים של המדינות האסיאתיות והעדיפות הלאומית של ישראל לפיתוח כלי למידה והוראה, תוך יישום פרקטיקות לימוד המבוססות על טכנולוגיות מידע ותקשורת (ICT) אך גם על סדר העדיפויות הלאומי של כל המדינות השותפות המעורבות בפיתוח ננוטכנולוגיות.

האוניברסיטאות השותפות ישתפו תשתיות ומשאבים טכנולוגיים ואנושיים לפיתוח מודולי e-learning  המקנים נקודות זכות אקדמיות עבור לפחות 12 קורסים, המיועדים לתוצאות למידה ספציפיות שישמשו תוכניות תואר שני MSc, של השותפים בננואלקטרוניקה. בזאת, NanoEl שואפת למודרניזציה של תוכניות הלימודים במדינות השותפות באמצעות שיתוף תשתיות ומומחיות בפיתוח קורסים בנואלקטרוניקה בהם האוניברסיטה לא יכולה להרשות לעצמה תשתית מספקת וציוד בפני עצמה. קורסי האינטרנט שפותחו במסגרת הפרויקט יספקו הזדמנויות חדשות לשיתוף פעולה בין אוניברסיטאות אסיה לאיחוד האירופי בחלוקת ידע ומשאבים חינוכיים.