ניוזלטר מס' 7- אוקטובר 2017

  • מישהו יכול לתקן את הרזולוציה בבקשה?

    צוות פיסיקאים, כימאים, מהנדסים, וביולוגים במכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים פיתח שיטת דימות חדשנית המבוססת על לכידת ננו חלקיקים והתאמתם לדגימות באמצעות מלקחיים אופטיים. שיטה זו שופכת אור על דגימות חיות ומבנים מולקולריים ברזולוציה של 100 ננומטר באור נראה.
  • מרכז הציוד המדעי

    מרכז הציוד המדעי במכון הוא יותר ממתקן לאיחסון מיכשור מדעי. הוא מהווה את לב ליבו של המחקר המתבצע במכון, ומספק מיכשור וטכנולוגיות מהמתקדמים בעולם, וכן ייעוץ מקצועי למדעני המכון כמו גם למרכזי מחקר ותעשייה נוספים. מערכות הציוד והמיחשוב הייחודיות שבמרכז מאפשרות לחקור מגוון רחב של סוגיות מדעיות מעולם הננוטכנולוגיה.
  • מעין הנעורים

    הזדקנות היא תהליך ביולוגי בלתי נמנע, לא תסמין פתולוגי. ועם זאת, הרדיפה אחר מוצרי קוסמטיקה המונעים את הזדקנות העור או לפחות מעכבים אותה ומעלימים קמטים, מניעה את תעשיית הקוסמטיקה ואת הצרכנים להוציא הון עתק על טכניקות ומוצרים נגד הזדקנות.
  • ברכות

    הקיץ עומד להסתיים, ואנו נמצאים בפתחה של שנה עברית חדשה. אנו שמחים להציג לכם את גיליון הקיץ 2017 של ניוזלטר המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר-אילן.
  • פרסים 2017

    פרסים
  • ננוטק עולמי

    השלמת פוסט דוקטורט בחו"ל היא חלק חשוב בכל קריירה אקדמית. המוסד המארח, כמו גם העמית עצמו, יוצאים נשכרים מהתהליך. ד"ר מיטל שבירו היא בוגרת בר-אילן המשלימה בימים אלה את הפוסט דוקטורט שלה במכון פטר גרונברג, גרמניה. ד"ר ויג'אי בהושאן קומאר הגיע מהודו לערוך את הפוסט דוקטורט שלו במכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים בבר-אילן.
  • יום המדע הישראלי – המדע שמאחורי הטכנולוגיה

    יום המדע הישראלי 2017, שנערך בכל רחבי הארץ בתיאום משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, עסק בפיתוחים טכנולוגיים. המכון לננוטכנולוגיה של בר-אילן, השוכן בטריפלקס בן 9 קומות ע"ש גונדה בקמפוס, פתח את שעריו לקהל הרחב והעניק לחוקריו ולסטודנטים הלומדים בו הזדמנות לשתף את פיתוחיהם המבטיחים עם מדעני המחר.
  • קפיצה קוואנטית – העתיד בצעדי קיוביט

    מעבדה חדשה נולדה בבר-אילן, ושמה בישראל מעבדת הננואלקטרוניקה הקוונטית, או בקיצור קיו-ננו. צוות המעבדה, שבראשה עומד ד"ר מיכאל שטרן, חוקר את ההתנהגות הקוואנטית של מעגלים חשמליים מוליכי על ואת שילובם עם מערכות ננו כגון ספינים במוליכים-למחצה. מעבדת קיו-ננו (http://qnano.biu.ac.il/) פועלת במקביל תחת המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים בבר-אילן וכן מכון המחקר החדש של בר-אילן לשזירה קוואנטית במדע וטכנולוגיה (Quest), שהוקם במטרה לפתח שיטות איפיון, ייצור, איחסון ושימוש בשזירה קוואנטית במיקרוסקופים קוואנטיים.

תאריך עדכון אחרון : 21/05/2018