ניוזלטר מס' 3 - מרץ 2015

  • חידושים בהצפנה קוונטית: ד"ר אבי פאר

    בעולם שבו אפילו המידע הרגיש ביותר מועבר ברשת, חשוב מאד למצוא שיטת תקשורת מהירה שהיא מאובטחת לחלוטין. גישה חדשנית בתחום אבטחת המידע הנקראת הצפנה קוונטית, מנצלת את יסודות המכניקה הקוונטית כדי לאבטח את המידע באופן מוחלט.
  • שיטת עיכוב מוות תאי מתוכנת (אפופטוזיס) תוכל להוביל לטכניקות ריפוי חדשניות

    הביולוגיה התאית של יונקים מלאה בתיאורים דרמטיים על "אלטרואיזם" של התא, המגוללים את סיפורם של תאים יחידים שנפגעו באופן בלתי הפיך בשל לחץ, ושיפרו את בריאות האורגניזם באמצעות הפעלת אפופטוזיס, או מוות תאי מתוכנת. אבל מה גורם לאורגניזם חד תאי לחולל אפופטוזיס? במחקר שפורסם לאחרונה בירחון Science Signaling, פרופ' שולמית מיכאלי מהמכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר-אילן הצליחה לזהות נתיב מולקולרי השולט בתהליך האפופטוזיס בטפיל חד-תאי המכונה טריפנוזום.
  • SenseMode- חברת הסטארט אפ של בוגר המכון משווקת פתרונות מעקב מרחוק

    בשנת 2011, כאשר פרופ' שולמית מיכאלי מהמכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן החליטה לגייס מנהל למעבדתה, באופן טבעי פנתה לד"ר איתי טקץ, שעימו עבדה משנת 2004 כשהצטרף לקבוצתה כסטודנט לתואר שני. בנוסף לכישורים המרשימים שרכש טקץ בתחום הביולוגיה המולקולרית, שבלטו בעבודת הדוקטורט שלו על מבנה ותפקוד תצמידים של חלבוני RNA בתהליך trans-splicing של טריפנוזומים, טקץ סיפק יתרון חשוב נוסף – ראש עסקי ממולח.
  • אנליזה ברמה הגבוהה ביותר: ד"ר גילי כהן-תאגורי מציגה את מעבדת ה XRD

    כיום, חשיבותן של שיטות דיפרקציית קרני איקס (X-ray diffraction) אוXRD לאפיון של שכבות דקות רבה מתמיד. אולם, לעיתים קרובות, בשל חוסר בתשתית מדעית ומחקרית לעריכת מדידות ואנליזה דיפרקצית קרני איקס בחברות טכנולוגיות , הן פונות למרכזים אקדמאיים למומחים חיצוניים בתחום. אחת המומחיות המובילות בתחום אפיון מבני של חומרים היא ד"ר גילי כהן-תאגורי, העומדת בראש מעבדת הXRD של המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן.
  • ננוטכנולוגיה בשירות הרפואה: ציפוי בדים בחומר אנטי-בקטריאלי יכול להציל חיים

    פרופ' אהרון גדנקן הוא מחלוצי תחום הסונו-כימיה – דיסציפלינה שבה תגובות כימיות מואצות באמצעות שימוש בגלי קול אולטרה-סוני. באחד מפיתוחיו החדשים, גדנקן הצליח ליצור שיטה סונו-כימית לציפוי בדים, אשר יכולה לשפר דרמטית תחלואה ותמותה בבתי חולים.
  • החברה לחקר חומרים ׁׁׁׁׂ(MRS) של בר-אילן ומכון וייצמן מארחת את הכנס השנתי הראשון שלה

    שותפות חדשה בין סטודנטים מאוניברסיטת בר-אילן וממכון וייצמן למדע מסייעת בקידום חקר החומרים בכל הרמות, באקדמיה וגם בתעשייה.
  • yuval garini

    שלום חברים!

    אנו גאים להציג את הניוזלטר השלישי של המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן. מהדורה זו כוללת סקירה רחבה של כמה מהמחקרים החדשניים המתבצעים במכון.

תאריך עדכון אחרון : 11/01/2016