המרכז לננוטכנולוגיה בבר-אילן מרחיב את שיתוף הפעולה הבין לאומי עם אוניברסיטת ג'יוואסקילה שבפינלנד

מרכזי הננוטכנולוגיה של אוניברסיטת בר-אילן ושל אוניברסיטת ג'יוואסקילה שבפינלנד חתמו על הסכם לשיתוף פעולה בתחום המחקר וההוראה ביום שלישי (7.8). בטקס, שהתקיים באוניברסיטת ג'יוואסקילה, נחתם ההסכם שכולל מימון מחקרים משותפים בהיקף מאות אלפי יורו, מימון נסיעות למחקר והוראה עבור חוקרים וסטודנטים עד 2020 ובניית תכניות לימודים משותפות לתארים מתקדמים.

סגנית הנשיא למחקר בבר-אילן, פרופ' שולמית מיכאלי, חתמה על הסכם שיתוף הפעולה עם פרופ' מיקו מונקונן, דיקן הפקולטה למתמטיקה ולמדעים של אוניברסיטת ג'יוואסקילה. מוביל ויוזם המהלך, ראש המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים בבר-אילן, פרופ' דרור פיקסלר, הוביל משלחת של תשעה חוקרים שהתחילו בפעילות המשותפת של שני המכונים. במסגרת שיתוף פעולה אירח המרכז באוניברסיטה ג'יוואסקילה (NSC) סדנה בת שלושה ימים שכללה הרצאות מדעיות וסיורים במעבדות המחקר.

"שיתוף הפעולה הבינלאומי יסייע לנו לעמוד בחזית המדעית יחד עם עמיתינו מישראל ומשאר העולם. שיתוף הפעולה המיוחד עם צוות החוקרים הבכיר של בר- אילן יסייעו לנו", אמר פרופ' טרו הייקילה, המנהל המדעי של המרכז לננוטכנולוגיה באוניברסיטת ג'יוואסקילה.

פרופ' דרור פיקסלר הדגיש את איכות המחקר וצוות החוקרים של המרכז לננו טכנולוגיה באוניברסיטת ג'יוואסקילה וציין כי חילופי משלחות בין שני מרכזי המחקר האיצו את שיתוף הפעולה.

מלבד שיתוף הפעולה עם המרכז הפיני, חתם המרכז בבר-אילן על הסכמים דומים עם מכון INL האירופאי והמרכז לננוטכנולוגיה של סין (CNST).

חברי המשלחת מבר-אילן: פרופ' שולמית מיכאלי, פרופ' דרור פיקסלר, פרופ' רחלה פופובצר, פרופ' ירון שבטל, פרופ' דן מאיור, ד"ר יוסי טל יוסף, ד"ר דורון נווה, ד"ר מוטי פרידמן, ד"ר אולגה גירשביץ.

agremment