ניוזלטר מס' 6- אפריל 2017

פרסים
  • המכון לננוטכנולוגיה זוכה במימון מגנ"ט

המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן זוכה למימון ראשוני ממנהלת מגנ"ט למאגד ALTIA . מנהלת מגנ"ט (מחקר גנרי ופיתוח טכנולוגי) של לשכת המדען הראשי, עוסקת בקידום הידע הטכנולוגי בישראל, בתחומים שונים. מאגד ALTIA של הפרוייקט מתמקד בתחום הדור הבא של טכנולוגיות לייזר.
  • לעקוב אחר המוח האנושי

דמיינו שבמערכת העצבים שלכם הושתלו מכשירים זעירים שמנטרים אותות ששולח מוחכם, על מנת לזהות ולטפל במגוון מחלות כרוניות. זוהי מטרתה העיקרית של הרפואה הביו-אלקטרונית, תחום חדשני ומתפתח בו עוסק פרופ' שמעון וייס, יזם ותיק בתחום הביו רפואה שהצטרף לאחרונה למכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים בבר-אילן. וייס מנהל את מעבדת הננו חיישנים במרכז הבין תחומי לחקר המוח באוניברסיטה, ואף משמש כחבר סגל ב UCLA בארה"ב.
  • מתניעים את העתיד

"בקצב הזה, תוך 30 שנה משאבי הדלק של כדור הארץ יתכלו לחלוטין", מאמין ד"ר ליאור אלבז חוקר במכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן וראש הקונסורציום הישראלי לתאי דלק. לשם כך, ד"ר אלבז משקיע את כל מאמציו בפיתוח טכנולוגיות תאי דלק שישנו גורל עגום זה. הוא שואף לייצר מקור אנרגיה זול, בלתי מזהם ונגיש יותר שיתדלק את העולם.
  • סוללים מחדש את דרך המשי

התערוכה "היהודים בסין המודרנית" שהוצגה בטריפלקס הננוטכנולוגיה היא עדות מרתקת לקשר ההיסטורי ורב השנים בין שני עמים עתיקים אלה. התערוכה, שנערכה בסמסטר הראשון של 2017, כוללת תמונות וסרטים היסטוריים ואישיים נדירים העוסקים בהגירת היהודים לסין במאתיים השנים האחרונות, כולל צילומים של פליטים יהודים שנמלטו לסין מגרמניה הנאצית.
  • כימיה פנים אל פנים במכון לננוטכנולוגיה

המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים בבר-אילן אירח סדנת FIB (אלומת יונים ממוקדת) שאירגן האגף לתארים מתקדמים של החברה הישראלית לכימיה, בהשתתפות סטודנטים לתארים מתקדמים מכל האוניברסיטאות בישראל.
  • יופי מתחת לפני השטח

הזרקת חומרים קוסמטיים שונים מתחת לעור לקבלת מראה צעיר יותר כוללת פעולות חודרניות מכאיבות. פרופ' דרור פיקסלר וצוות חוקרים מאוניברסיטת בר-אילן משתמשים בטכניקות כימיקליות ואופטיות חדשניות להוכיח שהחדרת ננו חלקיקים של חומרים אלה מגבירה את יעילותם ואינה גורמת לשום כאבים.
  • ברכות!

אנו גאים להציג את ניוזלטר- גיליון האביב 2017 של המכון לננוטכנולוגיה, הכולל מגוון הישגים מרשימים של המכון בחודשים האחרונים. הסטודנטים, הסגל והצוות שלנו, החותרים תמיד לפרוץ גבולות מדעיים חדשים, ממשיכים להדגים מצוינות אקדמית ויצירתיות המחשבה, ומחזקים את מעמדו של המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים בבר-אילן כחוד החנית במחקר הננוטכנולוגיה.

תאריך עדכון אחרון : 04/04/2017