הצטרפות מכון ננוטכנולוגיה ל N4SNano

תאריך

המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר אילן (BINA) התקבל למאגד (קונסורציום) של הרשת הבינלאומית לננוטכנולוגיה בת קיימא (N4SNano The International Network for Sustainable Nanotechnology).

מדובר במאגד של ארגונים מובילים בתחום הננוטכנולוגיה המייצגים מכונים, אוניברסיטאות, מלכ"רים וסוכנויות ממשלתיות. בין מייסדי הקונסורציום ניתן למצוא את מכון ווטרלו לננוטכנולוגיה (WIN)  בקנדה, המכון לננוטכנולוגיה  MESA+, מהולנד, מכון הננו של אוניברסיטת סידני (Sydney Nano ), ואוניברסיטת לוס אנג'לס, קליפורניה. (UCLA) עם השניים האחרונים יש ל- BINA שיתוף פעולה פעיל שהתחיל לפני ארבע שנים. המטרה והמיקוד של N4SNano היא לקדם גילוי והתקדמות בננוטכנולוגיה ויישומן כמנגנוני מפתח לקיימות - להביא פתרונות חיוביים ומשפיעים לחברה בהתאם ליעדי הפיתוח בר-קיימא של האו"ם  (UNSDG).

BINA לוקחת חלק בהכנה ותשתתף בפסגה העולמית של יוני 2022 "ננוטכנולוגיה לעתיד בריא ובר קיימא". הפסגה העולמית בת היומיים תעסוק בבריאות ורווחה, תוך התמקדות בבריאות דיגיטלית ואבחון בינה מלאכותית, וננו-רפואה. בפברואר יהיה יום לאירוע ההשקה הווירטואלי , כדי לקבל גישה מוקדמת לשיח הבינלאומי על יישום של ננוטכנולוגיה בתחום הבריאות והרווחה.

תאריך עדכון אחרון : 20/12/2021