ניוזלטר

• ניוזלטר מס' 13 - אוגוסט 2021

חברים וחברות יקרים, אמנם הקורונה שוב מרימה ראש, ונראה שכך יהיה גם בשנים הקרובות, אבל ברחבי ישראל ואצלנו ב־BINA כבר מרגישים את סימני השגרה. חידוש הניוזלטר שלנו הוא אחד מהם, וסימנים מובהקים אחרים הם פתיחתו של מוזאון הננו אמנות ע"ש יוסף פטר ומגוון הכנסים שקיימנו לאחרונה. באירועים אלו זכינו ב־BINA לארח אירוח של ממש מאות משתתפים – עדות לצמא שכולנו חשים לאפיק זה של לימוד ושיתוף ידע.
  • ניוזלטר מס' 12 - יוני 2020

חברות וחברים יקרים, כמו בכל העולם, מגפת הקורונה טרפה את הקלפים גם כאן אצלנו; אילצה אותנו לשנות את התכניות ולקבוע סדר יום חדש, בהתאם לצרכים ולאתגרים החדשים. המכון לננו-טכנולוגיה ולחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן התגייס למשימה ופעל במשך כל המשבר כולו, אפילו בחול המועד פסח, בשיאם של ימי הסגר. רתמנו את הציוד המתוחכם שלנו ואת המומחיות של אנשינו במטרה לתמוך בגופים ממשלתיים ותעשייתיים במאבקם בקורונה. בין היתר, סיפקנו שירותים למשרד הבריאות ולמפא"ת שבמשרד הביטחון, לחברת טבע ולשתי חברות ישראליות שמייצרות מסכות. בתוך כך, התאמנו את אופני העבודה שלנו לדרישות הריחוק החברתי וההיגיינה כדי לשמור על בריאותם של העובדים.
  • ניוזלטר מס' 11 - אוקטובר 2019

אני שמח לפתוח את האיגרת המקוונת הזאת, שנשלחת אליכם בעיצומם של המועדים המרגשים ביותר שלנו, במילים מתוך תפילת "ונתנה תוקף": "וְכָל בָּאֵי עוֹלָם יַעֲבְרוּן לְפָנֶיךָ כִבְנֵי מָרוֹן". אחד הפירושים לצירוף "בני מרון" הוא "חיילות דוד" והוא רומז לאחריות שיש לכל אחת ואחד מאתנו על עצמו ועל זולתו בחיל האנושות. ובחיל, ככל שתפקידך רם יותר, כך אחריות רבה יותר מוטלת על כתפיך.
  • ניוזלטר מס' 10 - יוני 2019

בשם המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן, אני רוצה להודות להנהלת האוניברסיטה על תמיכתה לאורך השנים. למרות הקיצוצים שנערכו לאחרונה בתקציב, שהורגשו גם במכון, אנו ממשיכים לקצור את פירות הצלחתנו, לנצל הזדמנויות וליזום פרוייקטים חשובים רבים. אחד מההישגים הבולטים של המכון לאחרונה היה קבלת תעודת SME (מיזם קטן או בינוני) מטעם האיחוד האירופי, כגוף עצמאי ולא תלוי מוסד אקדמי. הכרה חשובה זו, המוענקת למיזמים המעסיקים עד 250 עובדים, היא ציון דרך משמעותי עבור המכון.
  • ניוזלטר מס' 9 - נובמבר 2018

אנו במכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים בבר-אילן מסכמים שנה עמוסת הישגים מרשימים וחידושים פורצי דרך. בזירה הבינלאומית: שני הסכמי שיתוף פעולה מחקרי נחתמו השנה בין המכון לבין מכוני ננוטכנולוגיה בעולם. הראשון נחתם עם המעבדה הבינלאומית לננוטכנולוגיה בפורטוגל (INL), לאחר פגישה ראשונית במהלך כנס שאירח המכון בבר-אילן במאי השנה, ופגישה נוספת בפורטוגל בספטמבר. 11 קבוצות מחקר הגישו הצעות למחקר משותף של שני המכונים, ומתוכן נבחרו 4 קבוצות. צוותי המחקר המשותפים יקבלו מענקי מחקר במימון שני המכונים. במסגרת מאמצינו לכלול סטודנטים בפעילות המכון בבר-אילן, כמה מהסטודנטים שלנו נסעו עימנו לכנסים מדעיים ברחבי העולם.
  • ניוזלטר מס' 8 - מאי 2018

אני נרגש מאד להציג בפניכם את גליון האביב של הניוזלטר של המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר-אילן. זהו הגיליון הראשון מאז התמניתי לתפקיד ראש המכון. בחודשים האחרונים המכון דורג במקום המכובד בין 200 ל 300 בדירוג האקדמי של שנחאי – וזוהי הוכחה חד משמעית למצויינותו והצלחתו של המכון.
  • ניוזלטר מס' 7- אוקטובר 2017

הקיץ עומד להסתיים, ואנו נמצאים בפתחה של שנה עברית חדשה. אנו שמחים להציג לכם את גיליון הקיץ 2017 של ניוזלטר המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר-אילן.
  • ניוזלטר מס' 6- אפריל 2017

אנו גאים להציג את ניוזלטר- גיליון האביב 2017 של המכון לננוטכנולוגיה, הכולל מגוון הישגים מרשימים של המכון בחודשים האחרונים. הסטודנטים, הסגל והצוות שלנו, החותרים תמיד לפרוץ גבולות מדעיים חדשים, ממשיכים להדגים מצוינות אקדמית ויצירתיות המחשבה, ומחזקים את מעמדו של המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים בבר-אילן כחוד החנית במחקר הננוטכנולוגיה.
  • ניוזלטר מס' 5- יולי 2016

אנו גאים להציג את חדשות המכון לננוכטנולוגיה וחומרים מתקדמים לקיץ 2016, הכוללות כמה מההישגים הבולטים של המכון בחצי השנה האחרונה. הסטודנטים, החוקרים וצוות המכון ממשיכים לשאוף לעבר אופקים חדשים בתחומי מחקר חדשניים, ולהציג הישגים מדעיים מרשימים בזכות המצוינות והיצירתיות שלהם, ובכך לייצג את תפקידו החשוב של המכון בקידום מחקר ננוטכנולוגי.
  • ניוזלטר מס' 4 - דצמבר 2015

.עם תום הקיץ ופתיחת שנת הלימודים האקדמית, אנו גאים להציג את חדשות המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר-אילן
  • ניוזלטר מס' 3 - מרץ 2015

שלום חברים! אנו גאים להציג את הניוזלטר השלישי של המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן. מהדורה זו כוללת סקירה רחבה של כמה מהמחקרים החדשניים המתבצעים במכון.
  • ניוזלטר מס' 2 - יולי 2014

חברים יקרים, אנו שמחים להציג בפניכם את הניוזלטר לקיץ 2014, ולספק לכם הצצה למגוון הפרוייקטים החדשניים עליהם אנו עובדים במכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר-אילן (BINA).
  • ניוזלטר מס' 1- דצמבר 2013

לבפתח דברי ברצוני להודות ולברך את פרופ' אריה צבן מהמחלקה לכימיה לרגל סיום תפקידו כראש המכון לננו-טכנולוגיה ולחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר-אילן (BINA), מאז נוסד בשנת 2007, בתקופת כהונתו זכה המכון לפיתוח מואץ ולהישגים מרשימים. לצד צמיחה אקדמית - קליטת מדענים ואנשי סגל, הקמת תשתיות, גידול במספר פרסומים, פטנטים ושיתופי פעולה, ההתברכנו גם בקהילת בוגרים הולכת וגדלה.