משולחנו של ראש מכון

אנו, במכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים בבר-אילן, מסכמים שנה עמוסת הישגים מרשימים וחידושים פורצי דרך.

בזירה הבינלאומית: שני הסכמי שיתוף פעולה מחקרי נחתמו השנה בין המכון לבין מכוני ננוטכנולוגיה בעולם. הראשון נחתם עם המעבדה הבינלאומית לננוטכנולוגיה בפורטוגל (INL). לאחר פגישה ראשונית במהלך כנס שאירח המכון בבר-אילן במאי השנה, 11 קבוצות מחקר הגישו הצעות משותפות לשני המכונים, ובמהלך פגישה נוספת בפורטוגל בספטמבר נבחרו 4 קבוצות. צוותי המחקר המשותפים קיבלו מענקי מחקר במימון שני המכונים. במסגרת מאמצינו לכלול סטודנטים בפעילות המכון, מספר סטודנטים שלנו הצטרפו לנסיעה לפורטוגל, כמו גם לנסיעות נוספות של המכון.

ההסכם השני הוא הסכם הבנות (MOU)  לשיתוף פעולה אקדמי, שנחתם בין המכון לבין אוניברסיטת יובסקולה בפינלנד. במסגרת הסכם זה יתקיימו שני סבבים להגשת הצעות מחקר שיתופי. הסבב הראשון כבר נערך באוקטובר השנה.

כמו כן, קיימות טיוטות הסכם לשיתופי פעולה מחקריים עם אוניברסיטת קליפורניה UCLA, אוניברסיטת דקארט בפריז, והמכון המתקדם למדע וטכנולוגיה של קוריאה.

המכון לננוטכנולוגיה של בר-אילן עלה בדירוג שנגחאי ומדורג כיום בין המקומות 200-220 – עדות להצלחת המכון בחתירה למצוינות.

הענקנו לחלק מחברי צוות המכון בונוסים לציון הישגיהם השנה, ואנו ממשיכים להציע תוכניות העשרה והדרכה מקצועית לצוות שלנו, ואף מגייסים עובדים חדשים למכון. במהלך הקיץ כולו, החדרים הנקיים במרכז הציוד שלנו עבדו סביב השעון.

המכון אף פיתח תוכנית למצוינות אקדמית על מנת לקדם את ה- 60 הסטודנטים המצטיינים שלנו. במסגרת התוכנית, הסטודנטים הנבחרים נפגשים מעת לעת עם תעשיינים ומדענים בעלי שם עולמי, ונהנים מאירועים פנאי ותרבות שונים.

בשנה שחלפה נהנינו מהצלחות רבות נוספות: המכון הוכר רשמית כמכון מחקר עצמאי (ולא כמרכז מחלקתי של האוניברסיטה); קיבלנו מספר מענקי מחקר לצורך רכישת ציוד מחקרי; ובקשות למענקים נוספים שהגשנו כמכון מחקר עצמאי ממתינות לאישור.

אני מאחל לכולכם שנה אקדמית פורייה ומוצלחת!

פרופ' דרור פיקסלר

ראש המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים